• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Nestande vanor av vilda kaniner

    Till skillnad från tamkaniner, som kan variera i storlek från 2 till 20 kg. och björnpäls i ett brett spektrum av färger och mönster, de flesta vilda kaninerna i Förenta staterna är cottontails, som är bruna med vita svansar och väger ca 2 kg. Liksom deras större kusiner, harar, bomullsvaddkaniner bo i hål, medan europeiska gemensamma kaniner bor i underjordiska warrens, vilka är samhällen med angränsande underjordiska burgar, men förbereder separata burgar för sina unga.

    Cottontail Hollow

    Cottontailkaniner gömmer ofta sina bon i vanligt perspektiv - ibland även i mitten av en förort bakgård, sårbar mot gräsklippare och husdjur. Kaninen kommer att skrapa ut en depression i marken och linja den med gräs, halm och päls som hon plockar ur bröstet. Efter att ha födt kommer moderen att täcka boet med kvistar och sedan återvända bara kort vid gryning och skymning varje dag för att mata barnen.

    American Jackrabbits

    De vilda jackrabbitarna i västra Nordamerika faktiskt är inte kaniner alls, men flera stammar av vildhara. Harar är större och har längre öron och ben än kaniner. Också i motsats till kaniner hoppar harar istället för att springa, flyr rovdjur istället för att gömma sig från dem och föda en furig, öppenögd ung i stället för de blinda och nakna nyfödda som produceras av kaniner. Som bomullspannar, tar jackrabbits och hares skydd i hål i marken eller i vegetation, istället för underjordiska burrows. Jackrabbits bygger inte bon i förberedelse för födseln; Men deras barn, som kallas leverets, är födda oberoende, redan täckta med päls och kan hoppas och se.

    Europeiska Warren Dwellers

    Den europeiska gemensamma kaninen, Oryctolagus cuniculus, är främst grå med vit päls på undersidan. Till skillnad från bomullsstav och hare bor denna vilda kanin med andra kaniner i en warren. En kvinna håller inte sina barn i warren, men hon gräver en ny burrow för dem en bit från warren och linjer barnens hål med halm, gräs och päls plockade från bröstet. När hon lämnar stänger hon ingången till gräset med smuts för att skydda barnen inuti.

    "Övergivna" Nes

    Varje år rymmer djurhem många rapporter om övergivna boskap av babykaniner. Möjligen för att minska risken för att rovdjur finner henne unga, besöker en mamma kanin hemligt sitt bo bara två gånger varje dag för att mata sin unga. Det betyder att barnen vanligtvis är ensamma och kan uppträda övergivna. Om mamman fortfarande bryr sig om sin unga, är det dock - och hon brukar vara - mänskligt ingripande är onödigt och troligen skadligt. Nyfödda kaniner dör vanligtvis utan sina mammor, oberoende av kvaliteten på surrogatvård. Om inte modern är död eller barnen uppträder eller hotas, rekommenderar experter att de lämnar bebisarna och deras bo är ostörda. Observera också att människor inte ska hantera vilda kaniner eftersom de ofta bär sjukdomar och parasiter, och en mamma kanin överger inte bebisar som har hanterats.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com