• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Strumpor Naturliga Habitat

    Den högsta och tyngsta av fåglarna på jorden, kan strutsen inte flyga och beror på dess många anpassningar för att överleva. Hittade endast i Afrika, strutsens kan väga så mycket som 287 lbs., Säger San Diego Zoo webbplats och står så hög som 8 eller 9 fot. Strutsen kompenserar sin flyglösa natur med en skarp syn och en förmåga att springa så fort som 43 miles i timmen för att undvika den fara som presenterar sig i sin livsmiljö.

    Geografi

    De fyra separata underarterna av struts finns i Afrika söder om Sahara-öknen. Den nordafrikanska struts ligger genom en sträcka av norra Afrika från västkusten till delar av öst. Somaliska och Masai strutsegmenten bebor östra Afrika, med den somaliska struts som lever längre norrut än Masai, i Afrikas horn. Den sydafrikanska struts bor i den sydvästra delen av kontinenten.

    Habitat

    Afrikas gräsbevuxna skogar, savannor och halvtäta slätter är scenarierna som stöder strutsarna. Djurets oförmåga att flyga skulle inte låta den överleva i ett kraftigt skogs tropiskt ekosystem, eftersom det inte skulle få rummet att springa fritt när fara hotade och inte skulle kunna upptäcka ett problem långt ifrån i sådant skydd. Strutsens starka ben gör det möjligt att utrota många rovdjur, vilket det kan spåra i det öppna området.

    Grazers

    Strutsen är en nomad och måste följa sina livsmedelskällor, gå vart den kan hitta tillräckliga bär, gräs, frön och insekter för att uppehålla sig. Struder behöver också en tillförlitlig källa till dricksvatten, trots att de får lite fukt från de växter de konsumerar. Strutsar kommer därför att bo i många av samma livsmiljöer som grävare som elefanter och antilop, med dessa arter ofta beroende på strutsens akuta sinnen för att varna dem för någon fara.

    Funktion

    Struder har tjocka ögonfransar som förhindrar att sand och smuts sprids från att skada ögonen när de uthärdar sandstormer och blåsiga förhållanden i sina torra miljöer. Fågeln har korta vingar, men dessa är bara för att balansera när det går och för föreställningar. Strutsen har bara två tår, vilket gör det snabbare och en struts har en lång hals som hjälper till att skanna den omgivande landsbygden för lejon, leoparder och andra potentiella rovdjur. Strutsar lever i grupper, med fåglarna som vet att det finns säkerhet i antal, med fler ögon att titta på problem.

    Missuppfattningar

    Berättelserna som en struts begravdar suger i sanden när fara kommer är ganska falska. En struts, om den inte kan springa från problem, kan döda med en spark från benet. Men myten uppstod sannolikt från att observera strutsar som visste att de inte kunde springa tillräckligt fort för att undkomma ett särskilt hot och låg låg för att undvika upptäckt. Vid sådana tillfällen är fågelns huvud och nacke svåra att upptäcka mot sandjorden, vilket ledde till att folk trodde att fågeln satte huvudet i marken och hoppades på det bästa.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com