• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Vilka anpassningar gör det möjligt för Toco-tukaner att leva?

    Kända för sina stora, färgglada näbb, har toco-tukaner det största förhållandet mellan räkningar och kroppar av alla fåglar i världen. Dessa baldakinbor bor i de neotropiska regionerna i Syd- och Centralamerika, där huvuddelen av dess diet består av säsongs frukt. Trots toco-tukanens distinkta utseende vet forskare mycket lite om rovdjur och livslängd. Istället fokuserar forskningen på hur dessa konstigt fåglar lyckas leva och frodas i naturen.
    näbbar

    Även om det verkar vara ett ansvar, hjälper den stora näbben toco-tukan att fatta frukt, insekter, ägg och små fåglar. Forskare tror näbben kan locka en kompis. Nägen tillhandahåller ett sätt att föda fjädrar och försvara sig mot mindre rovdjur. Toco-tukan justerar blodflödet till näbben för att reglera deras kroppstemperatur genom kontrollerad värmeförlust, så att fågeln inte överhettas i sin tropiska livsmiljö.
    Toes

    På grund av de stora näbbarna, relativt små kroppar och kortare vingar, toco-tukaner flyger dåligt. För att motverka deras brist på rörlighet har toco-tukaner starka ben och tår. Av de fyra tårna på varje fot är den första och fjärde bakåt, så att två tår lindas runt grenarna från varje riktning. Detta säkra grepp gör att fåglarna kan gå och hoppa längs grenarna i taket utan att behöva lita på sina vingar lika mycket.
    Färgning <<> Toco tukan näbb har en svart fläck på orange och gula fjädrar, som smälta in i färgerna på taket. Den svarta och vita kroppen ger mer skydd i områden där tukanerna bör vara mindre synliga. Toco-tukaner lever i hål i träd, där de tappar sina ljusa näbb under sina vingar och drar upp sina svansfjädrar för att täcka färgerna. Detta gör att toco-tukan kan smälta in i det mörka hålet och eventuellt undvika rovdjur.
    Flockar <<> Toco-tukaner lever vanligtvis i små grupper av sex vuxna som reser tillsammans för att hitta färska fruktkällor när säsongerna ändras eller de tappar de tillgängliga fruktförsörjningarna. Båda föräldrarna arbetar tillsammans för att ta hand om äggen och uppfostra de unga under de första åtta veckorna. Toco-tukaner pratar högt och klickar på näbben för att kommunicera med varandra. De använder också sina höga skakljud för att skrämma potentiella rovdjur och låta gruppen fly.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com