• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Vad heter Robin?

    Den nordamerikanska sångfågelen som kallas robin är en färgstark karaktär som också serenader trädgårdar med sång. Fågeln bor hela Förenta staterna och flyttar norrut på sommaren för att odla, vilket noteras i deras latinska namn "Turdus migratorius". Robins spelar en viktig roll för att sprida en mängd olika frön över ett område så att nya växter kan växa och de äter också flera arter av insektsskadedjur.

    Fysiska egenskaper

    En vuxen manlig robin har en gråaktig rygg, ett rött bröst och ett mörkt huvud. Honorna har mattare färg än männen och ett lättare ljusare huvud. Robins räkningar är gula och ögonen är delvis omgivna av en vit ring. När fåglarna är på väg är en vit plåster på magen nära svansen mer uppenbar. Vingarna är 14 till 16 tum i bredd och är gråaktiga. Robins svansfjädrar är mörkare och utvändiga fjädrar har en vit fläck på spetsen. Unga fåglar har en rosa räkning och har svarta fläckar på bröstet.

    Kosttillbehör

    En robin använder sin syn för att fånga maskar att äta. Fågeln äter också insekter som betar och gräshoppor. Andra alternativ till en robin diet inkluderar frukt som körsbär, druvor och jämn mistelta.

    Beteende

    En manlig robin använder sin röda bröst som en signal om maskulinitet under uppfödningssäsongen, som är på sommaren . Robins kan bli förvirrade när de ser sina reflektioner och kan attackera reflektionerna medan de är under intryck av en annan man på deras territorium. Kvinna Robins bygger boskap ur lera, pinnar och gräs och lägger sedan tre till fem ägg. Äggen är blå och blank. Honan inkuberar dessa ägg i två veckor. Både manliga och kvinnliga robins ser efter hatchlingsna tills de är redo att lämna boet två veckor senare. Även då hjälper föräldrarna kycklingarna till att mata i ytterligare två veckor.

    Fåglarna sjunger på morgonen, innan solen stiger, och vissa använder ljudet av en robin sång till herald början på våren. De tenderar att rycka sina svansar ner repetitivt efter landning. Fåglarna reser i grupper under hösten och vintern och stannar tillsammans på träd.

    Habitat

    Robin bor i många livsmiljöer i hela USA, från trädgårdar till lövskogar. Parker, ängar, tallskogar och tundra kan också vara hem till sångfågeln. Robins migrera norr om sommaren för att uppfödas och flytta till de sydligaste delarna av USA för varmare klimat på vintern.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com