• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Kännetecken och beteenden hos Giant Panda

    Gigantiska pandaen är en intressant och vacker varelse. Pandaen har en slående kappa och mildt temperament som ibland översätts som lat. Pandor är en hotad art på grund av poaching och förlust av livsmiljö. Många konserveringsorganisationer arbetar hårt för att hålla pandas från att bli utdöda så att kommande generationer kan njuta av de majestätiska varelserna.

    Utseende och storlek

    Den jättepanda är 3-4 meter lång när den står på alla fyra, och kan växa till över 6 fot långa. Pandorna väger mellan 150 och 250 pund. Kvinnliga pandor är något mindre och växer sällan större än 220 pund. Pälsen på pandaen är ett slående färgblock av svart och vitt. Huvudet är mestadels vitt, armarna och den främre halvan av kroppen är svarta, bakre fjärdedelar är vita och bakbenen är svarta.

    Egenskaper och beteenden

    Pandans disposition är förvånansvärt mild för en björn. Medan tänderna liknar det hos köttätande björnar, äter pandaen bara växter, såsom bambuskott. Pandor är loners, men ibland kommer de att kommunicera och interagera med andra vuxna pandor. Kvinnliga pandas äggulerar en gång om året på våren i två eller tre dagar. Denna korta ägglossningstid är en av anledningarna till att arten är hotad. Barnpandas stanna hos sina mödrar i en och en halv till tre år. Pandor sover inte och spenderar mestadels tid på mat och vila. Pandas lever cirka 30 år.

    Panda Diet

    Pandas äter en kost som består av 99 procent bambu i naturen. I en djurpark kommer djurhållarna ofta att ge pandas kosttillskott, såsom sockerrör, sötpotatis och andra föremål. Pandor äter cirka 40 pounds mat varje dag, vilket kan ta upp till 16 timmar att hitta. Pandas dricker färskt vatten från strömmar och floder för att komplettera det vatten som de kommer från bambuskott, som kan innehålla upp till 90 procent vatten.

    Hitta Pandas

    Omkring 1600 pandor bor i den vilda, enligt Animal Info, och ytterligare 300 pandaer finns i djurparker. Pandas lever i sydvästra Kina och i de tempererade skogarna i Kina. Den jättepanda har en begränsad infödd region. Pandas lever i höga höjder runt 8 000 till 12 000 fot. Den jättepanda bor i skogar med tätt lövverk och en stor mängd naturliga bambuplantor. I djurparker kopieras pandaens naturliga livsmiljö för björnarnas komfort.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com