• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Den naturliga miljön av afrikanska Lions

    Den majestätiska afrikanska lejonen, eller panthera leo, bodde en gång i hela den afrikanska kontinenten. I början av 21-talet finns dessa lejon bara i det vilda i begränsade områden. Enligt försvarare av vilda djur har den afrikanska lejonpopulationen minskat med hälften sedan början av 1950-talet till ett antal under 21 000 i hela Afrika, från tidpunkten för offentliggörandet.

    Hitta lejon i det vilda

    Den afrikanska lejonen, som ofta kallas kungen av djungeln, finns i naturen idag endast i begränsade områden: östra Sahara-öknen och delar av södra och östra Afrika. Lejonen reser i prides som består av 12 till 15 lejon, främst kvinnor och deras avkommor. Vanligtvis lever inte mer än två till tre vuxna män med en stolthet någon gång. Unga vuxna män tjänar sin plats i stolthet genom att ousta en äldre man. Lionungar är födda i kullar om tre till fyra; de bor hos sina mammor under de två första åren.

    Grundläggande livsmiljöer

    I det vilda lever afrikanska lejon i savannen, skrubber, gräsmarker och några skogsområden. Dessa områden ger naturligt skydd från rovdjur och även för lejon som jagar deras byte. Hanarna patrullerar stolthetets territorium, vilket kan vara så stort som 100 kvadratmiljoner. De vuxna kvinnorna ansvarar för jakten. De arbetar ofta i lag för att klara av snabbare byten. Lionsna är i allmänhet nattliga, sover dagligen i höga gräs och flyttar på natten från plats till plats inom deras territorium för att hitta färskt byte och vatten.

    Mat och naturliga hot

    Afrikanska lejon är köttätande och äter ett stort antal andra afrikanska däggdjur, inklusive antiloper, gnagare och zebror. De äter ibland mindre djur och vissa krypdyr. De äter inte bara de dödsfall som prideens lionessar gör utan kommer också att ta färskt död från hyenor och andra mindre djur. Kubbar kämpar för att få sin del av stolthetets dödar, men deltar inte i jägare själva tills de är nästan ett år gamla. Cubs och äldre kvinnor är särskilt utsatta för naturliga hot som orsakas av hyena packar, leoparder och vissa jackals.

    Miljön och mänskliga hot

    Enligt den röda listan över hotade arter (www.IUCNRedList.org ) upprätthålls av Internationella unionen för naturvård och naturresurser, anses den afrikanska lejonen vara sårbar, ett steg nedan hotat. Lejonpopulationen hotas av klimatförändringar, i synnerhet sjukdomsframkallande torka, vilket får både lejonen och deras byte att bli sjuk. Människor är ett annat stort hot mot den afrikanska lejonen. Förutom jakt har djuren förlorat territoriet för mänsklig inkräktande och tvingat dem till mindre önskvärda regioner. Många förgiftas också av bönder som försöker skydda sina grödor från lejonattacker.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com