• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Djur i Medelhavskogen

    Medelhavskogen är tempererad, markerad av milda, fuktiga vintrar och heta, torra somrar. Medelhavsbiomen ligger i fem delar av världen, inklusive Kalifornien, Medelhavsbassängen, sydvästra Australien, centrala Chile och Kapprovinsen i Sydafrika. Växtperioden i Medelhavskogen är kort, och de flesta träd är kork eller barrträd. En imponerande mångfald av flora och fauna finns i den hotade livsmiljön.

    Iberiska Lynx

    Den iberiska lynxen bor i Medelhavskogarna i södra Spanien, även om dess omfång på en gång omfattade Spanien, Portugal och södra Frankrike. De väger ungefär hälften så mycket som den eurasiska arten, har fler fläckar och ett svart skägg päls runt sina ansikten. De äter främst vilda kaniner, men andra livsmedelskällor inkluderar änder och fawns. I genomsnitt förekommer kvinnor två till tre kattungar per år, men de har en hög dödlighet. Minskande antal vilda kaniner, dödsolyckor och segmentering av befolkningen genom utveckling gör den iberiska lynxen till den mest hotade stora katten i världen. Det ligger på randen av utrotning. Djurets 2009 års folkräkning rapporterade 230 varelser, vilket är en liten ökning från några år tidigare.

    Barbary Macaque

    Barbarymakan, även känd som Barbary ape, bor i Medelhavsområdet skog. De lever i genomsnitt 22 år. De är små, tailless och har mörka ansikten. De äter löv, ryggradslösa djur, frukt, sprit och rötter som finns i skogen. Honorna ger en baby efter 28 veckors svängningsperiod. Nyfödda väger ca 1 kg. Barbarymakaken är den enda primaten bortsett från människor som lever i Europa, även om den sista återstående europeiska befolkningen är en liten grupp på cirka 100 som bor på Gibraltar och den brittiska armén tar ansvar för sitt skydd. Barbarymakar bor också i Medelhavskogarna i Marocko och norra Algeriet. Även om deras namn indikerar annars, är de apor.

    Barbary Leopard

    Barbary leoparden liknar den afrikanska leoparden, men stockier och med en tjockare päls. De bor i Atlasberget i norra Afrika. Deras befolkning är så liten att uppskattningar av deras antal sträcker sig från ett dussin i fångenskap till omkring 250 i naturen. Hane leoparden är cirka 30 procent större än honan, men båda kan ta in sig byte som är dubbelt så stor. Barbary leoparden föredrar att äta Barbary macaque över allt annat, men också jakter antilop och annat litet byte. De är särskilt skickliga på klättring, och är kända för att ta sina måltider i träd.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com