• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Skillnader mellan passagerduvor och bärarduvor

    Bärduven är en tama stenduva (Columba livia) som används för att bära meddelanden, medan passagerduven (Ectopistes migratorius) var en nordamerikansk vild duva som utlöste 1914. Carrierduvor är historiskt viktiga, eftersom de bära meddelanden över farliga zoner under båda världskrigen. Även om de är nära besläktade, skiljer sig dessa två fåglar i många aspekter, inklusive biologisk klassificering, beteende och utseende.

    Biologisk klassificering

    Även om alla duvor är en del av familjen Columbidae, gör passagerduvor och bärduvor dela inte lägre biologiska rankningar. Medan passagerduven var den enda arten av släktet Ectopistes är bärduvor medlemmar av släktet Columba. Tidiga biologiska klassificeringar inkluderade passagerduven (Ectopistes migratorius) i släktet Columba. Men eftersom passagerduven hade en längre svans och vingar i jämförelse med Columba-arter, skapade biologer en ny släkt för den.

    Utseende

    Manliga passagerduvor hade blåaktiga huvuden med svarta markeringar nära ögonen, brons till lila eller gröna iriserande halsar och grå till bruna ryggar. Svansfjäder var brungrå och vit. De hade svarta räkningar och röda iris och ben. Kvinnor var liknade, men visade mattare färger. Carrierduvor har mörkgråa huvuden och halsar, med gula, gröna eller röda iriserande fjädrar i nacke och vingar. Deras iris är orange, gyllene eller röda, och fötterna är purpurfärgade. Räkningen är ofta grå eller svart.

    Beteende

    Passagerduvan brukade bo i kolonier som kunde sträcka sig i långa områden. Arten var migrerande och mycket social; Ett enda träd kunde rymma hundratals boskap. Under parningstiden användes passagerduvor för att dominera kvinnorna genom att producera samtal som var mycket högre i jämförelse med andra duvor. Carrierduvor användes oftare under första hälften av 20-talet för att bära meddelanden, och var utbildade att komma hem efter leverans. De skulle kunna täcka 100 miles på en rundresa.

    Fördelning och hot

    Passagerduvor var rikliga i östra och centrala Kanada och USA och hittades också i Mexiko och Kuba. Fågeln utrotades på grund av jakt, spridningen av smittsam sjukdom och brist på tillgänglig mat i sin livsmiljö. Rekordet för den sista passagerduven som ses i naturen är 1900. Carrierduvor är en domesticerad ras, fast rockduken, dess vilda sort, är brett utbredd över hela världen och inte äventyrad.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com