• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Karakteristik av en Jackal

    Vid första anblicken kan en jackal lätt misstas för en varg eller en hund, men medan dessa vilda köttätare är relaterade till vargfamiljen är de en art för sig själva. Att bo över en mängd olika livsmiljöer på kontinenter som Asien och Afrika, har jackalen gått in i folkloren av folk runt om i världen, tack vare sin listiga och fruktansvärda skull. Kulturen i det antika Egypten tillhörde till exempel sjakalen med sin döds Gud, Anubis.

    Vanlig Jackal Utseende

    Den gemensamma jackalen finns över hela Afrika, såväl som i Asien, där den har fått namnet den asiatiska jackalen. Ett annat namn för denna art, tack vare sin sandpäls, är den gyllene jackalen, men pälsen är i allmänhet en rödgrå på vintern. Den gemensamma jackalans ansikte är brun eller röd med vita nyanser över kinderna och halsen. Vanliga jackaler är lite mindre än vargar och är igenkännliga av sina buskiga svansar. Asiatiska sjakaler karakteriseras av sina öron, vilket är något mindre än afrikanska gemensamma sjakaler.

    Utseende av andra sorter

    Andra sorter av sjakalen inkluderar den svarta ryggjakalen, som ofta ses i delar av Östafrika. Denna art av jackal kännetecknas av det svarta håret som löper längs ryggen och dess tendens att framstå mer under dagen än andra sorter av dessa djur, som är nattliga. Den sidostribade jackalen har en vitkantad svans i motsats till den svarta spetsen av andra jackal sorter, och kroppen är täckt med svarta och vita ränder, vilket ger den här jackalen sitt namn.

    Habitat

    Jackaler kan överleva inom en rad torra förhållanden, och som ett resultat kan dessa varelser hittas i miljöer som öknar och berg. Svarta backade sjakaler finns ofta i skogar eller savannor, medan sidobackade sjalar lever vanligtvis i våtare områden, såsom myrar och våt savannor, liksom i Afrikas buskland. Den gemensamma jackalen gör sitt hem mitt bland gräsmarker och savannor.












    Den gemensamma sjakalen gör sitt hem mitt bland gräsmarker och savannor.

    Naturliga fångare, sjakaler matar opportunistiskt, jaktar på små djur som harar eller till och med större varelser som får och ätande växter och bär . En jackal diet varierar beroende på säsong. På sensommaren tenderar de att jaga gazeller och reptiler, eftersom frukterna och bären de konsumerar tidigare på året är svårare att hitta.

    Jackal Reproduction

    Jackals kompis för livet och kvinnan föder en kull som i allmänhet innehåller mellan tre och sex valpar. Dessa ungar är omhändertagna av sina föräldrar tills de är redo att lämna sina kullar i åldern av åtta månader. Under den här tiden byter vuxna jackaler regelbundet tättar för att undvika rovdjur. Även efter att unga sjakaler har vågat ut på egen hand, återvänder de ibland för att hjälpa sina föräldrar att skaffa nya kullar.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com