• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Falcons egenskaper
    Falconens vetenskapliga namn kommer från latinska ordet "Falco peregrinus". Termen betyder vandrande falk, utlänning eller resenär, enligt Purdue University. Falcons avlägsnades från USA: s federala hotade arter list 1999, men efter offentliggörandet övervakar konservativen fåglarna noggrant. Falcons har särskiljande egenskaper och beteenden.

    Fysiska egenskaper

    En falk är en medelstor raptorfågel. Den svarta kronan, naken och den svarta kilen skapar en hjälms utseende. Dess långa spetsiga vingar är typiskt skiffergrå på övre och bakre sidor. Halsen och undersidan är vit eller kräm och har vanligtvis svarta eller bruna stänger på sidorna och buken. Den har blåttögonringar och fötter som sträcker sig från grönt till gult, beroende på underarten. Dess skarpa, krokiga näbb har en hack på kanten. Kvinnor outsize männen, eller "tierceller." Kvinnor väger upp till 1 350 gram och män väger upp till 800 gram.

    Feeding

    Falcons, en av de snabbaste rovdjurna, använder en rad olika tekniker för att söka, attackera och döda byten. Falcons foder på småfåglar som duvor och duvor, som utgör mellan 20 och 60 procent av en falkdiet, beroende på dess livsmiljö. Falcons har utmärkt syn och kan se sitt byte upp till 1 mil bort. Fåglarna dyker, eller stupar, över 185 mph och överraskar sina byte överraskande och tar det i mitten, så hastigheten dödar bytet direkt. Till skillnad från ugglor, jagar fåglar under dagen.

    Parning

    Falcons når åldrasåldern när de är 2 eller 3 år gamla. Fåglarna har åtta faser av frieri innan parning börjar. Mates lockar varandra, vanligtvis med den man som utför aerial feats för honan, sedan rostar tillsammans på en klippa. De två falconen tar sedan jaktutflykt och flygvapen tillsammans. Detta föregår fängelse som foder på klippan, parning och förnestning.

    Nesting

    Honan lägger tre till fyra ägg, och båda fåglarna inkuberar dem i fyra till sju veckor. De brukar hålla andra falcons 3 miles away från deras bo eller aerie. Kyllorna "pip" på äggskalorna runt kläckningstid, med hjälp av en specialiserad äggtand som faller av kort efter kläckning. Mammen stannar med kycklingarna medan hanen tar med sig maten. Falcons regurgitate inte maten för sina unga.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com