• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Utrotningshotade arter i den afrikanska savannen

    Den afrikanska savannen är en stor yta av gräsmattor, spredt över 27 olika länder på den afrikanska kontinenten, inklusive Kenya och Tanzania. Hem till många arter av fåglar och däggdjur används savan också av människor för boskapsbete och jakt. Mänskliga störningar och förstörelsen av djurhabitat har resulterat i att flera av de inhemska djuren i detta område blir hotade.

    Grevy's Zebra

    Mindre än 2000 eller så av denna zebraras lämnades i vild 2011, vilket gör Grevys sebra mest hotade av någon sorts typ, enligt Wildlife Extra-webbplatsen. Där mer än 15 000 bodde en gång i länder som Kenya och Etiopien, har Grevys sebra minskat mycket i befolkningen tack vare sönderfallet av dess naturliga livsmiljö och jakt av människor. Sjukdom och konkurrens med andra djur har ökat i Grevys zebrorosor.

    Afrikansk elefant

    Savanna elefanten, en av två distinkta raser av afrikansk elefant, var en gång allmänt känd över hela Afrika kontinenten, men antalet djur som lämnats i naturen har minskat kraftigt. Statistik tyder på att befolkningen i afrikanska elefanter föll under år 1980-talet från 1.300.000 till 750.000, vilket noterades på webbplatsen Smithsonian National Zoological Park. Denna minskning är till stor del ett resultat av att människor jagar elefanten för elfenben, och ett senare förbud mot denna form av jakt har hjälpt lite. Förlusten av gräsmarker över hela Afrika för mänskligt jordbruk har också minskat antalet afrikanska elefanter, vilket tvingar djuren att leva huvudsakligen i naturreservat senast 2011.

    African Wild Dog

    Den afrikanska vilda hunden är också refererad till Cape Jakthund, och är en levande köttätare med likheter med både andra hundraser och vargen. Den afrikanska vilda hunden behandlas av människor som en varg, och har jaktats och drivits bort i flera år av bönderna och fram till slutet av 1900-talet, till och med spelmarkers, vilket resulterar i att detta djur blir den mest hotade köttätaren på kontinenten.

    Black Rhino

    Denna ras av noshörning existerade en gång i många delar av Afrika, inklusive Somalia och Namibia. Under 2011, i stort sett tack vare poaching av människor, är djuret huvudsakligen begränsat till fyra länder som inkluderar Kenya och Zimbabwe. Sydafrika har den största befolkningen av svart noshörning, och program som är utformade för att stabilisera populationer av svart noshörning i landet har inneburit att 40 procent av djuren nu finns i Sydafrika. En av underarten av den svarta noshörningen, den sydvästra delen, har helt försvunnit och blev senast upptagen i Afrika 1853.

    Cheetah

    Cheetahen är en stor katt hittad i länder som Namibia. Den afrikanska befolkningen i detta djur har minskat till stor del på grund av livsmedelsförlust som en följd av att människor tar över cheetahs jaktmark för jordbruk. Cheetahs lider också av konkurrens med andra rovdjur, som hyener, som attackerar cheetahbubbar eller äter cheetahs byte.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com