• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Arter av Bobcats i Pennsylvania

    Som ett köttätande däggdjur bor bobcat_, Lynx rufus_, i områden från södra Kanada till delar av Mexiko. Med undantag för områden runt de stora sjöarna, den centrala dalen i Kalifornien, delar av Kansas och platser på östkusten bor bobcats i Pennsylvania. Bobcats och lynx, men relaterade, är inte samma djur. Kanadensisk lynx, Lynx canadensis, verkar större på grund av längre ben och har en svart svansspets som ser ut som om den har blivit doppad i bläck.

    TL; DR (för länge, läste inte)

    Lynx, till skillnad från bobcats, är en hotad art. Bobcat är mer aggressiv än lynxen och förskjuter ofta den hemliga, skogsboende vildkatten från sitt hem. Båda vildkatterna är ungefär lika stora, med lynx som har längre ben, vilket ger dem utseendet att vara större. Alhough Canada lynx har ett större utbud än bobcats, de är den enda kända vildkattart i Pennsylvania, trots att människor har felaktigt rapporterat observationer av pumor eller bergslöv i regionen.

    Vad de ser ut som

    En bobcat ser ut som en överdimensionerad huskatt som väger mellan 20 och 30 pund med en svartfärgad brun coat som kan bli grå på vintern. Även om en bobcat har en bobbed, svart-tippad svans, är den svarta bara på spetsen i stället för det bredare bandet som finns på en lynxs svans. Med stora öron och tufts päls på spetsarna, sportar bobcat också pälsskinn på kinderna. Den ligger ca 2 meter lång från axeln till sina stora tassar.

    Mat Bobcats Ät

    Som nattliga varelser jagar bobcats på natten och äter ett stort antal små däggdjur. Även om bobcats mest vanliga mat är bomullsvanskaninen, kommer den också att äta tvättbjörnar, molar, ekorrar, skunkar och woodchucks. En patientjägare, den bobcat väntar oförändrad tills den pounces på sin död, dödar den genom att ta tag i nacken och skära varans ryggmärg. Bobcats äter också fåglar och krypdyr när de kan fånga dem. Ibland går bobcat även efter större byte, som små hjortar, vilket gör att den kan lagra resten för att äta senare.

    Bobcat Livscykel

    Bobcats parningstid sker under ett litet fönster mellan Februari och mars. Kvinnor föds i slutet av april eller början av maj till en kull som sträcker sig i storlek från en till sju kattungar. Genomsnittliga kullar har vanligtvis två till fyra kattungar. Född med sina ögon stängda öppnar kattungarna först 10 dagar efter födseln och avvänjas från vård efter ca 10 veckor. Bobcat kattungar bor hos moderen i ungefär ett år.

    Beteende och territorium

    Bobcats markerar sina territorier, berg, skogar eller träskar som stora katter gör. De kliar märken på träd och applicerar urin, avföring och doftmärkning på skrapor, högar eller högar av löv och smuts. Bobcats territorier sträcker sig från en kvadratkilometer till 20 miles beroende på säsong och geografi, och deras territorier överlappar ofta med honor eller en enda man. Som ensamma varelser, bobcats simma bra och kan klättra träd när det behövs. På dagen vilar de ofta på ledningar eller på platser som ger dem en bra utsikt över sitt omgivande territorium.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com