• Home
  • Kemi
  • Astronomien
  • Energi
  • Naturen
  • Biologi
  • Fysik
  • Elektronik
  •  science >> Vetenskap >  >> Naturen
    Arter av Bobcats i Pennsylvania

    Som köttätande däggdjur lever bobcat_, Lynx rufus_, i områden från södra Kanada till delar av Mexiko. Förutom områden runt de stora sjöarna, den centrala dalen i Kalifornien, delar av Kansas och platser på östkusten, bor bobcats i Pennsylvania. Bobcats och lodjur, även om de är besläktade, är inte samma djur. Kanadensisk lodjur, Lynx canadensis, verkar större på grund av längre ben och har en svart svansspets som ser ut som om den har doppats i bläck.

    TL; DR (för lång; läste inte)

    Lynx är, till skillnad från bobcats, en hotad art. Bobkatten är mer aggressiv än lodjuret och förskjuter ofta den hemliga, skogsbyggande vildkatten från sitt hem. Båda vildkatterna har ungefär samma storlek, med lodjur har längre ben, vilket ger dem utseende som större. Alhough Canada Lynx har ett större utbud än bobcats, de är de enda kända vildkattarterna i Pennsylvania, även om människor felaktigt har rapporterat observationer av pumor eller bergslövar i regionen.
    Hur ser de ut?

    En bobcat ser ut som en stor huskatt, som väger mellan 20 och 30 pund med en svart fläckig brun kappa som kan bli grå på vintern. Även om en bobcat har en spolad, svartvippad svans, är den svarta bara på spetsen istället för det bredare bandet som finns på en lodjurens svans. Med stora öron och pälspupper på spetsarna, bobcatten också sport päls på sina kinder. Den är ungefär 2 meter lång från axeln till dess stora tassar.
    Matar Bobcats Ät

    Som nattliga varelser, jagar bobcats på natten och äter en mängd olika små däggdjur. Även om bobcats vanligaste maten är bomullsvanskaninen, kommer den också att äta tvättbjörnar, mullvadar, ekorrar, skunkar och woodchucks. En tålmodig jägare, bobcaten väntar rörelselös tills den stöter på sin död, dödar den genom att ta tag i halsen och klippa varelsens ryggmärg. Bobcats äter också fåglar och reptiler när de kan fånga dem. Ibland går bobcaten till och med efter större byte, till exempel små hjortar, som gör att den kan lagra resten för att äta senare. . Kvinnor föder i slutet av april eller början av maj till en kull som sträcker sig i storlek från en till sju kattungar. Genomsnittliga kullar har vanligtvis två till fyra kattungar. Född med stängda ögon öppnar kattungar ögonen först 10 dagar efter födseln och avvänjas från ammande efter cirka 10 veckor. Bobcat-kattungar stannar hos mamman i ungefär ett år.
    Beteende och territorium

    Bobcats markerar sina territorier, berg, skogar eller träsk som stora katter gör. De repar märken på träd och applicerar urin, avföring och doftmarkeringar på skrot, högar eller högar av löv och smuts. Bobcats territorier sträcker sig från en kvadratkilometer mil till 20 miles, beroende på säsong och geografi, och deras territorier överlappar ofta med kvinnor eller en enda hane. Som ensamma varelser simmar bobcats bra och kan klättra i träd vid behov. Under dagen vilar de ofta på avsatser eller på platser som ger dem en god utsikt över deras omgivande territorium.

    © Vetenskap http://sv.scienceaq.com